beijersbergenMr. A.H.A. Beijersbergen van Henegouwen (Axel) is sinds 2005 advocaat. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen de algemene rechtspraktijk. Axel kan als geen ander zijn weg vinden binnen het “doolhof van rechtsgebieden”, waarbij hij in staat is om binnen vraagstukken die meerdere rechtsgebieden bevatten als een kundig advocaat op te treden.

Ondanks deze brede kennis en ervaring kan de huidige praktijk van Axel worden onderscheiden in drie (hoofd) rechtsgebieden, te weten: Sportrecht, het Personen en Familierecht en Strafrecht.

SPORTRECHT

Axel behartigt de belangen van atleten, sportverenigingen, sportbonden en sponsoren. Hij is een “mr” in het uitonderhandelen van arbeidscontracten (sport gerelateerd) en sponsorcontracten. Diverse sportbonden en verenigingen kunnen bij Axel terecht met vragen over het verenigingsrecht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), hun eigen reglement, en dat van hun Internationale federatie.

Heeft u een uitnodiging gehad van het Instituut voor sportrechtspraak (ISR) of wilt u een procedure opstarten bij het ISR? Axel heeft een ruime ervaring met het voeren van procedures bij de commissie van het ISR en kan uw belangen op een professionele wijze behartigen.

FAMILIERECHT

Axel begeleidt, adviseert en procedeert in allerlei soorten familiezaken. Of het nu gaat om een echtscheiding, verbreking samenleving of een vaststelling van een alimentatiebijdrage, bij Axel bent u aan het juiste adres. De wereld van het alimentatie rekenen kent voor Axel geen geheimen meer.

Een zeer bijzonder en spoedeisend onderdeel binnen het familierecht zijn de Internationale kinderontvoeringszaken. Axel is aangesloten bij het IKO, en is bevoegd om kinderontvoeringszaken te behandelen.

STRAFRECHT

In strafzaken adviseert Axel cliënten wanneer zij verdacht worden van bijvoorbeeld diefstal, verduistering, mishandeling, openlijke geweldpleging of handel in drugs, maar ook wanneer zij de benadeelde partij (slachtoffer) zijn. Wie al gedetineerd is en een klacht heeft, kan samen met Axel een klacht indienen bij de Commissie van Toezicht.

Lid van:
NVJSA
Vereniging Sport en Recht;
Centrum Internationale Kinderontvoering;
Voorzitter Disciplinaire Commissie KNWU.

Axel is niet in dienst bij Ausma De Jong Advocaten B.V. doch werkt uitsluitend voor zijn eenmanszaak Beijersbergen Van Henegouwen Advocatuur.

Details

VakgebiedAlgemene praktijk
FunctieAdvocaat

Contactinfo

Emailbeijersbergen@ausmadejong.nl
Mobiel nummer06 243 373 33
Telefoon kantoor030 605 1550